Kebapčata - recept cpt. Cooka
1 porce:  12 dkg mletého masa (60% vepřového a 40% hovězího), 2 dkg vody, 1.8 dkg soli, 2 g kmínu, 1 g mletého pepře
K dobře umletému masu přidáme sůl, prohněteme, vložíme do mísy a necháme několik hodin v chladnu. Přidáme mletý kmín a pepř. Znovu prohněteme a vložíme na několik hodin do chladničky. Po vyjmutí z chladničky uděláme šišky - malé (asi 40g) nebo větší (asi 80g). Pečeme je na rožni namazaném lojem. Kebapčata se nesmějí navzájem na rožni dotýkat. Obracíme je postupně. Uvnitř musí být směs šťavnatá a nekrvavá. Jako přílohu podáváme smažené brambory, drobně nakrájenou cibuli, petržel a hořčici.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka