Klopsy ve smetanové omáčce - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg mletého masa (hovězího a vepřového), 1  vejce, 1 menší cibule, sůl, mletý pepř, vývar, 2 lžíce másla, 1.5 lžíce hladké mouky, 1/4 l kysané smetany, 68 lžíce kerblíku, 68 lžíce zelené petrželky, 68 lžíce kopru, citrón
Maso dvakrát umeleme, přidáme strouhanou cibuli, sekané bylinky, sůl, pepř a ušlehané vejce. Na prkénku posypaném hladkou moukou utvoříme placičky. V kastrole rozehřejeme lžíci másla a klopsy po obou stranách opečeme. Pak je dusíme podlité asi 20 - 30 minut. Ze zbylého másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru a smetanou. Dobře vymíchanou omáčku nalijeme na klopsy, přidáme kousek citrónové kůry, kterou před podáváním vyjmeme. Šťávu ochutíme citrónovou šťávou.
Příloha: malé nočky, makaróny

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka