Lví hlavy - Šitsitou - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg mletého masa nebo jemně sekaného, 1  cibule, 1  vejce, 1 špetka pálivé papriky, 2 lžíce vína, 10 dkg bambusových výhonků nebo celeru, 2 lžíce sušených hub (předem namočených), 1 lžička mletého zázvoru, sůl, 1 špetka moučkového cukru, 1 špetka glutasolu, olej, škrobová moučka, 50 dkg zelí, 1 lžíce vína, 1 špetka pálivé papriky, 1 lžička moučkového cukru, 1/8 l vývaru, 1 lžíce sójové omáčky
Mleté maso promícháme s drobně nakrájenou cibulkou, vejcem, paprikou a vínem. Přidáme bambusové výhonky nebo celer (drobně na kostičky pokrájené a osmažené na oleji), posekané namočené houby, zázvor, sůl, cukr a glutasol. Dobře prohněteme a necháme chvíli odležet. Z masy utvoříme 2 koule na porci, obalíme ve škrobové moučce a dáme stranou.
Zelí rozebereme na listy, odstraníme silná žebra a listy nařežeme na větší kousky (6 cm x 6 cm). V kastrólu rozehřejeme olej, dno pokryjeme polovinou nakrájených zelných listů a lehce osmahneme. Na jiné pánvi osmažíme koule do zlatohněda, opatrně položíme na zelné listy a zakryjeme zbylou polovinou nakrájeného zelí. Zalijeme vývarem, smíchaným s pálivou paprikou, cukrem, sójovou omáčkou a vínem a dusíme asi 1/2 hodiny.
Příloha: rýže

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka