Mleté maso s houbami a jáhlami - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg mletého hovězího masa, 30 dkg čerstvých hub, mrkev, 1  cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1/8 l masového vývaru, 10 dkg smetany, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, cayenský pepř,

Na zeleninu: 2  cibule, 25 dkg jáhel, rozmarýn, tymián, šalvěj, zelená petrželka, 1 lžíce olivového oleje, 1/2 l vody, sůl

V hrnci rozehřejeme olej, vložíme jemně nasekané cibule a polovinu zelených bylinek, přidáme jáhly, za stálého míchání necháme 2 minuty zpěnit. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou 30 minut, až jsou jáhly měkké.
Na velké pánvi rozehřejeme olej. Vložíme do něj na plátky nakrájené houby a cibuli, na tenké nudličky nakrájenou mrkev, maso a zbývající bylinky a za stálého míchání na prudším ohni pečeme, až se maso drolí. Podlijeme vývarem a zamícháme, aby se připečeniny rozškvařily. Přimícháme smetanu, přikryjeme a 5 minut dusíme na mírném ohni. Osolíme, ochutíme citrónovou šťávou a okořeníme vydatnou špetkou cayenského pepře. Podáváme s jáhlami na nahřátým talířích, jako příloha je vhodný rajčatový salát.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka