Musaka z Belvederu - recept cpt. Cooka
4 porce:  6 středně velkých brambor, 2  cibule, 2  tykve (po 300 g), 2  papriky, 50 dkg mletého masa, 1  rohlík, 1  bílek, 5 dkg uherského salámu nebo poličanu, karí koření, tymián, sůl, olej
Syrové brambory nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, cibule na tenká kolečka, tykve oloupeme a nakrájíme na 0,5 silné plátky, papriky na proužky. Maso smícháme s rozmočenou žemlí, bílkem, jemně nakrájeným salámem, kořením a solí. Zpracujeme v nepříliš hustou hmotu. Zapékací misku vymažeme olejem a naskládáme na dno plátky brambor. Dále skládáme vrstvy cibule, tykve, paprik. Osolíme. Na zeleninové vrstvy navršíme hmotu z mletého masa a na ni dáme opět tenkou vrstvu bramborových, plátků. Zapékací misku přiklopíme a v předehřáté troubě zapékáme při 120 °C 60 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka