Olomoucký sekaný řízek - recept cpt. Cooka
6 porcí:  30 dkg vepřového bůčku, 30 dkg předního hovězího masa, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra, 3  vejce, muškátový květ, sůl, zelená petrželka, 2 lžíce hladké mouky, 4 dl mléka, strouhanka
Očištěný vepřový bůček nakrájíme na kostky, zalijeme je mlékem, osolíme a necháme v lednici přes noc odležet. Odleželé maso spolu s hovězím semeleme, přidáme strouhaný sýr, 1 vejce, jemně sekanou zelenou petrželku, muškátový květ a směs dobře vymícháme. Mokrou rukou tvoříme oválné placky, které obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance a v horkém oleji usmažíme do růžova. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a salát z čerstvé zeleniny.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka