Sekaná pečeně bez housky - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg zadního hovězího, 1/4 l mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2  vejce, sůl, mletý pepř, zelená petrželka, vepřové sádlo
Maso dvakrát na strojku umeleme, polijeme vlahým mlékem a necháme asi 15 minut vsáknout. Pak přidáme mouku, sůl, pepř, petrželku, do pěny ušlehaná vejce a dobře propracujeme, až je směs hladká. Podlouhlou formu na pečení sucharů silně vymastíme tuhým sádlem, směs do ní urovnáme a pečeme ve středně horké troubě asi 1/2 hodiny. Teplou pečeni podáváme s dušenou zeleninou, brambory a saláty, bramborovou kaší, studenou s bramborovým salátem nebo s chlebem a okurkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka