Sekaná pečeně plněná žampióny - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg zadního hovězího, 1/4 kg vepřového plecka, 2  vejce, 1 středně velká cibule, 10 dkg slaniny, 1 lžíce másla, sůl, mletý pepř, 2  rohlíky,

Náplň: 1 lžíce másla, 1 malá cibule, 15 dkg žampiónů, sůl, zelená petrželka, 1  vejce

Oboje maso dvakrát na strojku umeleme. Žemle namočíme, vodu vytlačíme, a rovněž je protlačíme strojkem. Na polovině slaniny vyškvařené do sklovita slabě osmahneme drobně nakrájenou cibuli a přidáme ji k mletému masu. Přidáme sůl, pepř a do pěny ušlehaná vejce. Utvoříme plát, položíme jej na vlhkou utěrku a potřeme pokrájenými žampióny osmaženými na másle s vejci a posypanými petrželkou a pomocí utěrky plát sbalíme. Překlopíme na pomaštěný pekáč, povrch ozdobíme tenkými proužky slaniny a dáme péci. Během pečení potíráme povrch vypečenou šťávou. Pečeme asi 1.5 hodiny. Omáčku můžeme zahustit lžičkou hladké mouky smíchané s kouskem másla nebo přilijeme 1/8 l kyselé smetany s trochou mouky a krátce povaříme.
Příloha: brambory s petrželkou nebo bramborová kaše se saláty

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka