Španělské mleté maso - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg mletého vepřového masa, 4 stroužky rozetřeného česneku, 1  cibule nasekaná nadrobno, 2 lžíce nasekané pažitky, 1  vejce, 10 dkg strouhanky, 1 lžíce mléka, 2 lžíce tymiánu, 1 lžíce olivového oleje,

Nálev: 1 stroužek česneku nasekaný nadrobno, 1  cibule nasekaná nadrobno, 1  rajče nasekané nadrobno, 1 dl hovězího vývaru, 1 dl sherry, 10 dkg opražených mandlí, 2 lžíce nasekané pažitky

Ve velké mice smícháme všechny přísady mimo oleje a přísad na nálev a důkladně promícháme. Ze směsi vytvoříme kuličky o průměru asi 3 cm. Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme masové kuličky a opečeme. Hotové kuličky vyndáme z pánve a dáme stranou. Na zbytku oleje opražíme česnek a cibuli do zlatova. Přidáme rajče, sherry a vývar. Přivedeme k varu. Vrátíme do pánve masové kuličky a přikryjeme pokličkou. Dusíme 15 až 20 minut. Těsně před dokončením přidáme mandle a posypeme pažitkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka