Velikonoční nádivka - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg vepřového plecka, 20 dkg uzeného masa, 20 dkg telecí plece nebo i masa z kuřete, 8  vajec, 3 dkg másla, 8  rohlíků, vývar (z vařených mas), zelená petrželka, 2 lžíce kopřiv (jarních bylinek), mletý pepř, muškátový květ, sůl
Všechno maso uvaříme (každé zvlášť) v osolené vodě, prochladlé nadrobno pokrájíme. V míse promícháme s pokrájenými rohlíky navlaženými polévkou z masa, rozšlehanými vejci a částí rozehřátého tuku. Osolíme, podle chuti okořeníme, promícháme s rozsekanými bylinkami (mladé lístky kopřiv, ředkviček, pampelišek, lístky chudobek, jahod, v chmelařských oblastech chmelíčku, pažitky, petrželky, popence) a pečeme v horké troubě ve vymaštěném pekáči. Nádivka chutná teplá s jarním salátem nebo se špenátem, ale i studená s červenou řepou a okurkami.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka