Velikonoční nádivka - hlavička - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg vařeného uzeného masa, 20 dkg vepřového masa, 20 dkg telecího masa, 6  vajec, sůl, mletý pepř, 4  housky nakrájené na kostičky, 4 lžíce másla, 1 lžíce čerstvého popence, 2 šálky kopřiv, 1 lžíce pažitky, 1 lžíce zelené petrželky
Uvařené maso nakrájíme na kostičky, spojíme s rozšlehanými vejci, navlhčenou houskou, pokrájenými bylinkami, osolíme a opepříme. Ve vymaštěném pekáči pečeme v troubě jako sekanou či prejt. Je chutná i studená. Je to tradiční sváteční české jídlo. Místo vepřového a telecího masa lze použít vařený kořínek (plíce, srdce i játra) rozkrájený na kostičky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka