Vepřové klopsy v kysaném zelí - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg vepřového plecka, 3 lžíce rýže, sůl, 2  vejce, 1 lžíce vepřového sádla, 1 menší cibule, mletý pepř, sůl, kmín, 3/4 kg kysaného zelí, 1 lžíce strouhaných syrových brambor
Maso jemné na strojku dvakrát umeleme. Na sádle zpěníme polovinu drobně nakrájené cibule a přidáme ji k masu. Přidáme opranou a spařenou rýži, do pěny ušlehaná vejce a dobře promícháme. Mokrou rukou tvoříme malé knedlíčky. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou druhou polovinu cibule, přidáme zelí i se šťávou, dle potřeby přisolíme, přidáme špetku kmínu a přivedeme k varu. Do zelí vložíme knedlíčky tak, aby byly zelím kolem dokola obklopeny: Dusíme asi 1 hodinu. Šťáva na zelí má sahat do roviny zelí. Jakmile jsou knedlíčky udušeny, vyjmeme je do jiné nádoby, zelí zahustíme jemně ustrouhaným bramborem, povaříme a přidáme znovu knedlíčky.
Příloha: jemný knedlík

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka