Základní karbanátky - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg mletého masa, 2  žemle, 1/8 l mléka, sůl, majoránka, česnek, tuk na vysmažení, 1  vejce
Umeleme jakékoliv maso, hovězí, vepřové nebo nejlépe obojí na polovinu smíchané, předem zbavené šlach. Máme-li jen maso hovězí, přidáme také kousek slaniny, aby karbanátky nebyly suché. K umletému masu přidáme housku máčenou v mléce, vše osolíme, opepříme a promícháme, můžeme po případě přikořenit také zpěněnou cibulkou. Tyto karbanátky můžeme dělat i bez vejce, drží dobře pohromadě, necháme-li hmotu chvilku nabobtnat. Pak tvoříme ploché placičky, které obalíme jen v housce a po obou stranách krátce vysmažíme v rozpáleném tuku. Smažíme-li krátce, jsou karbanátky šťavnaté.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka