Znojemská sekaná pečeně - recept cpt. Cooka
6 porcí:  25 dkg vepřového bůčku, 25 dkg hovězího masa, 5 dkg slaniny, 3 znojemské nakládané okurky, 2  vejce, 2  rohlíky, 1 dl mléka, kmín, mletý pepř, sůl, 2 stroužky česneku, 1 větší cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce vepřového sádla
Maso jemně semeleme spolu s houskou máčenou v mléce, přidáme pokrájený česnek i cibuli. Do směsi zamícháme vejce, sůl a koření. Vymícháme, podle potřeby můžeme zahustit moukou nebo strouhankou a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Propracujeme, vyválíme šišku, do ní uděláme podélně rýhu, do které vložíme okurky těsně za sebou (raději menší a konce zakrojené), rýhu spojíme, na povrchu uhladíme a dáme na sádlem vymazaný pekáč spojem dolů. Mírně podlijeme vodou a dáme do vyhřáté trouby péci. V průběhu pečení maso přeléváme výpekem. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a salátem z čerstvé zeleniny.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka