Králík na dijonské hořčici - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  králík (nebo jen králičí stehna), 1  pórek, 1  cibule, 3 listy celerové natě, 2  mrkve, 10 dkg žampiónů, 1 lžíce oleje, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 dl suchého bílého vína, 1 dl kysané smetany, 2 stroužky česneku, 1  bobkový list, sůl, mletý pepř, rozmarýn, tymián, kuřecí vývar, jíška
Osolené a mírně opepřené králičí maso opečeme na oleji v kastrolu zprudka do růžova. Vyjmeme a odložíme stranou. Do kastrolu vložíme nakrájenou zeleninu (mrkev, celerovou nať, cibuli, bílou část pórku) a orestujeme do růžova. Vložíme zpět králičí maso ochucené rozmarýnem, tymiánem a česnekem, přidáme bobkový list a nakrájené žampióny a podlijeme vínem. Necháme téměř vyvařit a potom zalijeme kuřecím vývarem. Za neustálého dolévání vývaru velmi zvolna maso dusíme na mírném ohni, dokud nezměkne natolik, až odpadává od kostí, a pak ho opět vyjmeme a odložíme stranou. Zbývající obsah kastrolu přecedíme (nepasírujeme) a potom necháme vyvařit na polovinu. Přidáme dijonskou hořčici, sladkou a kyselou smetanu a směs zahustíme trochou jíšky. Přecedíme na maso, které v omáčce necháme lehce prohřát.
Jako přílohu podáváme vařenou zeleninu ratatouille a francouzskou bagetu nebo chléb, případně alsaské nudle či vařené brambory.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka