Králík na houbách - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2  králíka nebo předek, kořenová zelenina, cibule, 1/4 kg čerstvých hub, sůl, mletý pepř, 2 lžíce tuku, 1 lžíce hladké mouky
Očištěného králíka rozdělíme, osolíme, opepříme a jednotlivé kusy nejprve opečeme na omastku. Pak přidáme celou oloupanou cibuli, oškrábanou kořenovou zeleninu a podlijeme trochou vody. Zakryjeme a dusíme do měkka. Když je maso poloměkké, přidáme pokrájené hříbky nebo jiné houby a vše dodusíme. Pak zeleninu vyjmeme, omáčku zaprášíme a jednou povaříme.
Podáváme s brambory nebo s knedlíky. Nemáme-li čerstvé houby, můžeme je nahradit sušenými. Podobně můžeme upravit i kuřata nebo jehněčí čí kůzlečí.
Dobrá sestava: Králík na houbách, brambory nebo rýže a salát rajský, okurkový, hlávkový atd.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka