Králík na víně - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  přední díl králíka a vnitřnosti, 1/2  citrónu, 1 lžíce vína šao-sing, 1 lžička škrobové moučky, olej na smažení,

Omáčka: 3 lžíce oleje, 1 větší cibule, 1 lžička octa, 1 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce vína šao-sing, 2 lžíce sójové omáčky, 1 šálek vývaru, 1  badyán, několik zrnek celého pepře, 1 lžíce máčené škrobové moučky, 1 špetka wei-su, sůl, bambusový výhonek, mandle na posypání

Přední maso králíka dobře opereme a rozdělíme na menší díly. Přidáme krájené srdce a plíce. Spaříme vařící vodou, osušíme a vložíme do porcelánové mísy. Zakápneme citrónem a trochou vína. Dáme do chladna na 2 hodiny odležet.
Mezitím si připravíme omáčku z vína. Na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme tenké nudličky máčeného zázvoru a cukr. Po chvilce míchání zastříkneme octem, vínem, sójovou omáčkou a dolijeme vývarem. Přidáme hvězdičku badyánu, zrnka pepře, kousek citrónové kůry a povaříme. Omáčku podle potřeby ochutíme solí, wei-su a zahustíme máčeným škrobem.
Připravené kousky králičího masa lehce poprášíme škrobem, prudce osmahneme na rozpáleném oleji do světle zlatova a vložíme do hluboké porcelánové mísy. Zalijeme zcezenou omáčkou. Ve vodní lázni pak povaříme do měkka. Hotový pokrm posypeme sekanými mandlemi a jemně krájeným bambusem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka