Králík pod peřinou - recept cpt. Cooka
2 porce:  2  králičí kýty, 10 dkg slaniny, 2  cibule, 2 dl bílého vína, sůl, 2 stroužky česneku, mletý bílý pepř, 12 kuliček zeleného pepře, máslo,

Peřina:: 4  rohlíky, 1 dl mléka, 3  vejce, muškátový oříšek, 1 lžička mletého zázvoru, sůl, 2 lžíce zelené petrželky

Plátky voňavého špeku osmažíme do křupava. Vyjmeme je z hrnce a odložíme. Na vypraženém tuku rychle do růžova osmahneme králičí stehna a pak nadrobno pokrájenou cibulku. Posolíme, vložíme na plátky nakrájený česnek, posypeme mletým bílým pepřem a za podlévání bílým vínem dusíme do měkka, až pomalu maso odpadá od kostí.
Mezitím pokrájíme rohlíky na plátky a v míse zvlhčíme mlékem. Rozmícháme s vajíčky, přidáme mletý zázvor, trošku přisolíme a strouhneme pro vůni muškátový oříšek. Nasypeme dost nasekané zelené petrželky a případně něco uzeného masa nakrájeného na drobné kostičky. Rozmícháme do řidší směsi, aby šla rozlévat.
Na dno zapékací mísy vložíme osmažený špek, zalijeme rozdušenou cibulkou, přidáme celý zelený pepř a na tuto směs položíme dušená stehna. Celé zalijeme řidší směsí rohlíků s vejci. Dáme zapéci do červena, před koncem pečení na povrch položíme pár lístečků másla.
Příloha: není potřeba, maximálně pár růžiček brokolice

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka