Králík s rajčaty - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2  králíka nebo králičí předek, 1  cibule, 2 lžíce tuku, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1/8 l smetany, 1 lžíce hladké mouky, sůl, citrónová kůra, hřebíček, moučkový cukr
Rozděleného králíka osolíme a opečeme na rozpáleném omastku se zpěněnou cibulí. Zakryjeme a dusíme, když je měkký, zaprášíme jej moukou a necháme zasmahnout. Potom přidáme protlak z rajčat, podle potřeby vody, cukru, citrónové kůry, trochu hřebíčku. Šťávu necháme buď přírodní, nebo ji zatřepeme ještě kyselou smetanou.
Dobrá sestava: Králík s rajčaty a nudle nebo knedlíky, salát. Maso bílkovinami živí, přikrm sytí a salát chrání zdraví. Není-li salát, je třeba podat aspoň zeleninovou polévku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka