Králík z Provence - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  zadní díl králíka, 7 dkg slaniny, 1 větší cibule, sůl, 1 lžíce másla, 1 stroužek česneku, zelená petrželka, 4  rajčata, 4  hřiby nebo žampióny, 63 dl bílého vína
Odblaněného králíka protkneme slaninou a osolíme. Na zbytku drobně pokrájené slaniny zpěníme pokrájenou cibuli a maso na ní po obou stranách opečeme. Přidáme na plátky pokrájené houby (v zimě sušené, předem namočené), stroužek usekaného česneku, víno, oloupaná na plátky nakrájená rajčata a dusíme, až je maso měkké.
J. V. Kálal: Kuchyně králíkářů
Příloha: malé vařené brambory sypané petrželkou, nočky, slaný žemlový nákyp, saláty

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka