Marinády na králičí maso - recept cpt. Cooka
4 porce:  

Marináda 1: 1  citrón, zelená petrželka, 2 středně velké cibule, 6 zrnek celého pepře, 1  bobkový list,

Marináda 2: 1 šálek 4% octa, sůl, 6 zrnek celého pepře, zelená petrželka, 1 šálek kořenové zeleniny, 1  bobkový list,  trochu oleje,

Marináda 3: 1 sklenka 4% octa, 1 sklenka červeného vína, 1 šálek kořenové zeleniny, 1 větší cibule, 6 zrnek celého pepře, 4 zrnka nového koření, 1  bobkový list, 4 zrnka jalovce (tlučeného)

1. marináda:
Cibuli nakrájíme na plátky, obložíme jí porce masa, zakapeme citrónovou šťávou a posypeme kořením. Necháme 4 hodiny marinovat.
2. marináda:
Ocet svaříme s trochou vody, kořením a nalijeme na maso. Přidáme olej.
3. marináda:
Marinádu svaříme, vlahou nalijeme na maso.
Poznámka: Protože marináda sahá vždy jen do poloviny masa vloženého v porcelánové míse, je nutno maso častěji obracet. Marinádu spotřebujeme při podlévání masa během pečení.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka