Pečený králík na česneku - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1  králík, 10 dkg slaniny, 3 stroužky česneku, 2 větší cibule, 1 lžička kečupu, 1 lžíce hladké mouky, sůl, olej
Králíka prošpikujeme, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a necháme odležet přes noc v lednici. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zastříkneme ji kečupem, osmahneme a mírně podlijeme vodou nebo vývarem. Do vařícího základu vložíme připraveného králíka a zvolna pečeme. Při pečení králíka přeléváme výpekem a podléváme horkou vodou. Šťávu mírně zahustíme trochou jíšky usmažené z oleje a mouky, podlijeme, povaříme a dochutíme česnekem. Králíka přelitého šťávou podáváme s bramboráky a nakládanými houbami.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka