Bramboračka česká - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg brambor, 10 dkg kořenové zeleniny, 5 dkg kapusty, 5 dkg tuku, 6 dkg hladké mouky, majoránka, česnek, 1 hrst čerstvých hub nebo sušené houby, sůl, 1.5 l vody
Nejprve si z tuku a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme vodou a osolíme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme do poloměkka. Pak přisypeme kořenovou zeleninu, kterou buď nastrouháme na hrubém struhadle, nebo nakrájíme na drobné kostičky. Současně přidáme nadrobno nakrájenou kapustu. Přidáme houby a polévku dovaříme a okořeníme česnekem, majoránkou a pepřem, můžeme použít běžné polévkové koření. Jestliže použijeme sušené houby, pak je přidáváme do polévky i s vodou, ve které byly máčeny.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka