Rajčatová polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg rajčat, 1 l vody, 1  cibule, 5 dkg másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka, sůl, mletý pepř, zelená petrželka a další možné polévkové koření
Rajčata nejprve důkladně opláchneme, nakrájíme na kousky, rozkrájíme cibuli a vše vaříme ve vodě, do níž přidáme sůl. Vaříme zhruba 30 minut. Připravíme zásmažku z másla a hladké mouky. Pak rajčatový vývar důkladně procedíme, propasírujeme, přidáme zásmažku, mléko, koření a ještě chvíli povaříme. Podobně jako boršč můžeme zjemnit trochou husté smetany nebo šlehačky. Ozdobíme rozsekanou petrželkou nebo libečkem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka