Mozeček - recept cpt. Cooka
4 porce:  3  mozečky vepřové (nebo třetinu uvedeného množství hovězích), 3 lžíce vepřového sádla, 1  cibule, sůl, kmín, 4  vejce
Může být nejen telecí nebo vepřový, nýbrž i hovězí, který je nejvydatnější. Před použitím namočíme mozek asi na 1/4 hodiny do studené vody, pak totiž s něho lehce stáhneme blanky a žilky. Na omastku zpěníme posekanou cibulku, přidáme posekaný mozeček, osolíme, okmínujeme a stále mícháme, až se mozeček rozejde a udusí. Potom do něho rozbijeme několik vajíček, přisolíme a za stálého míchání ještě chvilku podusíme.
Dobrá sestava: Mozeček s vajíčky, chléb a salát nebo syrová zelenina. Mozek i vejce živí bílkovinami, chléb sytí a zelenina přidá látky ochranné.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka