Rajčatová polévka - recept cpt. Cooka
1 porce:  10 g oleje, 3 lžíce vody, 2 dkg cibule, 10 g mrkve, 10 g celeru, 10 dkg rajčat, 2 dl vody, 5 g zelené petrželky, 8 g nudlí, 2 g moučkového cukru, vejce, 2 dkg kyselého mléka, 3 g hladké mouky, sůl na dochucení
Do studeného tuku s trochou vody dáme nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev, celer a špetku soli. Podusíme, přidáme část rajčat nakrájených nadrobno. V dušení pokracujeme. Pozdeji rozředíme horkou vodou. Zahříváme do varu, přidáme zbytek rajčat, nakrájených nadrobno a znovu vaříme do varu. Tehdy dáme vařit nudle (do polévky), zamícháme a vaříme ještě 15 minut. Hotová polévka se zahustí teplou zásmažkou z vejce, kyselého mléka a mouky (viz příslušný recept), dochutí cukrem, povaří s nakrájenou petrželí.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka