Pečené ledvinky s omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vepřové ledvinky, 10 dkg másla, sůl, mletý pepř, 1/2 sklenky bílého vína, 1 lžička hořčice, zelená petrželka, 1 lžička citrónové šťávy
Ledvinky odblaníme, osušíme a na rozpáleném másle opečeme po obou stranách (asi 10 až 15 minut). Osolíme, přendáme na ohřátou mísu, rychle nakrájíme na tenké plátky, přiklopíme a postavíme na kastrol s horkou vodou, než připravíme omáčku. Do kastrolku, ve kterém jsme pekli ledvinky, nalijeme víno, zředěnou hořčici, přidáme asi půl lžíce másla, sekanou petrželku, pepř a citrónovou šťávu. Necháme prohřát, ale nevaříme, nalijeme na ledvinky a podáváme horké s chlebem opečeným na másle.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka