Plíčky telecí (jehněčí) - recept cpt. Cooka
4 porce:  3/4 kg kořínku, kořenová zelenina, 1  cibule, sůl, nové koření, bobkový list, 2 lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky, 1/8 l kysané smetany, ocet nebo citrón
Očištěné plíčky vaříme asi 1/2 - 1 hodinu ve slané vodě s kořenovou zeleninou, zpěněnou na cibulce, s bobkovým listem a novým kořením. Uvařené pokrájíme na tenké nudličky. Zatím uděláme zlatou jíšku, zalijeme ji částí odvaru, přikyselíme, povaříme na omáčku a plíčky v ní přihřejeme. Můžeme zlepšit kyselou smetanou.
Dobrá sestava: Zeleninová polévka. Plíčky na kyselo s knedlíky houskovými nebo bramborovými. Plíčky jako každé maso živí, knedlíky sytí. Aby nechyběly látky ochranné, je třeba přidat polévku zeleninovou nebo oběd doplnit ovocem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka