Vepřová játra s mandlemi - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg vepřových jater, olej, 1 větší pórek, 3 stroužky česneku, 10 dkg mandlí (loupané a pražené), 4  feferonky, 5 lžic sójové omáčky, vegeta, 2 lžíce škrobové moučky, 1  vejce, 2  papriky červené (kapie), 1 šálek vývaru z masoxu
Odblaněná játra nakrájíme na velmi jemné plátky (nejlépe se krájejí po mírném ztuhnutí v mrazničce). Plátky promícháme s vejcem a polovinou škrobu. Očištěný pórek a kapii nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a játra prudce osmažíme. Olej zčásti slijeme a k játrům přidáme zeleninu, utřený česnek, sekané feferonky a pražené mandle. Podusíme a spojíme zálivkou ze sójové omáčky, vývaru, vegety a škrobu, opět krátce podusíme, dochutíme a dosolíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka