Vepřová játra v červeném oleji - recept cpt. Cooka
10 porcí:  1 kg vepřových jater, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce červeného oleje, 5 lžic desertního vína, 3  feferonky, 1  pórek, 10 dkg kapie, 1 lžíce škrobové moučky, 1/2 lžičky glutasolu, 1 dl vývaru, sůl,

Červený olej: 1 dl oleje, 1/2 lžičky chilli papriček

Játra nakrájíme na velmi jemné plátky a ve vařící vodě krátce povaříme tak, aby nekrvácela. Propláchneme studenou vodou a necháme na sítě okapat. Ze sójové omáčky, vína, vývaru, glutasolu a jemně sekaných pfeferonek si uvaříme zálivku. Mírně zahustíme škrobem a necháme prochladnout. Játra zalijeme, dochutíme solí a červeným olejem, přidáme na nudličky nakrájený pórek a kapie a necháme 1 den marinovat. Podáváme s pečivem.
Červený olej si připravíme tak, že na pánvi rozehřejeme stolní olej, vmícháme do něj červené chilli papričky a krátce je osmahneme, až olej dostane načervenalou barvu a ostrou příchuť. Červený olej si můžeme připravit do zásoby. Nekazí se.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka