Vepřová játra valašská - recept cpt. Cooka
6 porcí:  25 dkg vepřového bůčku, 25 dkg předního hovězího, 30 dkg vepřových jater, 2 lžíce strouhanky, 1 dl mléka, 2  vejce, 1  cibule, 2 stroužky česneku, mletý pepř, majoránka, sůl, kmín, 1 lžíce vepřového sádla
Maso jemně semeleme, přidáme rozetřený česnek, jemně nakrájenou cibuli, vejce, strouhanku, mléko, koření a sůl. Zpracujeme ve vláčnou fáš, kterou rozdělíme na díly podle počtu porcí. Játra taktéž rozkrájíme na stejný počet dílů a zabalíme je do masové směsi. Nejlépe je takto upravená játra ještě zabalit do vepřové bránice. Pak obalená játra rozložíme na vymazaný pekáček, zapečeme, mírně podlijeme a dopečeme. Při pečení přeléváme výpekem. Vhodná příloha je mladé dušené zelí a bramborové knedlíky s cibulkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka