Vepřové ledvinky s mandlemi - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg očištěných vepřových ledvinek, 2 lžičky máčené škrobové moučky, 3 lžičky oleje, 1  pórek, 1 malá cibule, 1  paprika, 5 dkg žampiónů, 1 stroužek česneku, 10 dkg pražených loupaných mandlí, 1 šálek vývaru, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, 1/2 lžičky wei-su, 1 špetka strouhaného zázvoru, sůl
Po délce rozpůlené, odblaněné a žilnatých a tučných částí zbavené vepřové ledvinky důkladně propereme pod tekoucí vodou, nakrájíme na kostičky, mírně osolíme a obalíme v máčeném škrobu. Pak si na kostičky nakrájíme pórek, cibuli, paprikový lusk, na plátky žampióny, česnek a pražené mandle. Odleželé ledvinky prudce na oleji orestujeme, přidáme nakrájenou zeleninu, houby a mandle, vše dobře promícháme a zalijeme vývarem. Dochutíme sójovou omáčkou, vínem, wei-su, zázvorem, solí a mírně zahustíme máčeným škrobem. Zmírníme oheň a ještě krátce podusíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka