Brněnský dančí steak - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1 kg daňčí kýty, 10 dkg slaniny, 15 dkg oleje, 1 lžíce hladké mouky, 20 dkg čerstvých hub, 3 dl kysané smetany, 1  citrón, 10 dkg brusinek, bobkový list, sůl
Dančí kýtu nakrájíme na 12 kousků, každý kousek protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou, osolíme, přidáme bobkový list, zakapeme olejem a necháme alespoň 1 hodinu odležet. Maso vyjmeme, obalíme v mouce a na oleji po obou stranách zprudka opečeme. Přidáme na větší kousky nakrájené houby, necháme chvíli podusit, přidáme smetanu, brusinky, necháme přejít varem a omáčku dochutíme citrónovou šťávou. Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka