Jelení soté po břeclavsku - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1 kg jelení kýty, 15 dkg oleje, 15 dkg cibule, 5 dkg anglické slaniny, 1.5 dl červeného vína, 1 lžíce hladké mouky, brusinkový kompot, citrón, 5 dkg mandlí, saturejka, tymián, mletý pepř, sůl
Maso nakrájíme na jemné nudličky, promícháme s moukou, solí, pepřem, špetkou tymiánu a saturejkou a necháme v chladničce asi hodinu odležet. Pak na pánvi rozehřejeme olej, maso zprudka opečeme a přidáme na jemné nudličky nakrájenou slaninu. Poté přidáme na hrubo nakrájenou cibuli, loupané a opražené mandle, červené víno a šťávu z brusinek. Necháme podusit a dochutíme. Podáváme zdobené kolečkem citrónu s brusinkami. Jako přílohu můžeme zvolit buď dušenou rýži, nebo bramborové hranolky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka