Plněný zajíc pečený - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 mladý zajíc, zaječí játra, 40 dkg vepřových jater, 10 dkg cibule, 5 cl koňaku, 15 dkg másla, mletý pepř, muškátový květ, sůl, zelená petrželka, citrón, vejce do nádivky
Mladý zajíc se opatrně stáhne, aby se nepoškodila břišní partie, vyjmou se vnitřnosti, hřbet a běhy se odblaní. Takto připravený, dobře opláchnutý zajíc se nechá okapat nebo se osuší utěrkou a naplní se nádivkou z jater ochucenou cibulí, pepřem, muškátovým květem, solí a koňakem. Potom se zašije a peče 45-60 minut za stálého přelévání rozpuštěným máslem. Z upečeného zajíce se odříznou masité části (hřbet, zadní a přední běhy) a nakrájejí se na filátka. Zajíc se rozřízne na břiše, upečená nádivka se opatrně vyjme a nakrájí na plátky. Zbylá šťáva se zapráší pepřem, znovu se povaří a podává zvlášť v omáčníku. Při podávání se masité filátko položí na plátek nádivky a ozdobí se kouskem zelené petrželky a citrónu. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka