Ragú ze srnčí plece - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg srnčí plece, 3 kostky kostkového cukru, 15 dkg kořenové zeleniny, 10 dkg másla, 10 dkg slaniny, 2 lžíce estragonového octa, 1 sklenka červeného vína, 1/2  cibule, 5 zrnek mletého pepře, 6 kuliček jalovce, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička citrónové kůry, 1 lžíce chleba (chlebových drobků), 1 lžíce rybízové marmelády (nebo brusinkové), sůl, 1  bobkový list, 1 snítka tymiánu, 4 zrnka nového koření
Odleželé maso se nakrájí na větší kousky. Na kastrol dáme cukr, slaninu nakrájenou na kostky, dále máslo, kořenovou zeleninu a cibuli. Opražíme dohněda. Vložíme maso, opečeme a podlijeme vodou. Přidáme ocet, víno, koření a dusíme. Když je maso měkké, zahustíme základ chlebem, přidáme zavařeninu, citrón a omáčku ochutíme, popřípadě přidáme vodu či víno.
Příloha: knedlík

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka