Srnčí hřbet přírodní - recept cpt. Cooka
4 porce:  1.5 kg srnčího hřbetu, 2 lžíce másla, 8 dkg slaniny, 1  cibule, 3 zrnka celého pepře, sůl, 1 lžička hladké mouky
Očištěný hřbet protkneme proužky slaniny a osolíme. Na pekáči vyškvaříme do sklovita drobně pokrájenou zbylou slaninu, přidáme máslo, drobně pokrájenou cibuli a na tomto základě opečeme připravený hřbet po obou stranách. Pak mírně podlijeme a za častého polévání šťávou upečeme do měkka. Jakmile je maso měkké, zahustíme šťávu kouskem másla smíchaného s moukou, které do šťávy přidáme v malých kouscích. Necháme krátce povařit.
Pečeni podáváme obloženou paštičkami z listového těsta nebo k ní přidáme jako přílohu kynutý závin a kompoty.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka