Srnčí kýta - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1 kg srnčí kýty bez kosti, 3 dkg slaniny, 4 dkg vepřového sádla, 8 dkg cibule, 5 zrnek celého pepře, 2 zrnka nového koření, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce brusinkového kompotu nebo rybízové marmelády, 3 dkg hladké mouky, 2 dkg másla, citrón, 3 dl přírodního červeného vína, 20 dkg žampiónů, sůl, bujón (masox)
Zmrazené maso necháme mírně rozmrazit, pečlivě ho odblaníme, naklepeme, ve směru masových vláken protkneme klínky slaniny, pevně omotáme motouzem tak, aby maso mělo tvar válečku, osolíme je a necháme chvilku odležet. Cibuli pokrájenou na plátky zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme maso, podlijeme je trochou vývaru z masoxu a dusíme pod pokličkou v troubě. Při dušení je obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vývarem. Když je maso napůl dušené, přidáme koření, kečup, 2 oloupaná kolečka citrónu a část vína. Ke konci dušení přidáme do šťávy změklé máslo, které jsme rozetřeli s moukou a rozmícháme je se šťávou. Měkké maso vyjmeme, šťávu prolisujeme, přidáme brusinkový kompot (marmeládu), citrónovou šťávu, zbylé víno, očištěné pokrájené žampióny a krátce podusíme. Při podání maso ozdobíme kolečky citrónu s brusinkami.
Příloha: bramborové krokety

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka