Srnčí kýta nebo hřbet na smetaně - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg srnčí kýty nebo srnčího hřbetu, 2 lžíce másla, 4 lžíce kořenové zeleniny na plátky nakrájené, 10 dkg slaniny, 1 větší cibule, 1/4 l kysané smetany, sůl, ocet, citrón, 5 zrnek celého pepře, 3 zrnka nového koření
Odblaněné maso protkneme proužky slaniny a osolíme. Zbylou slaninu dobře pokrájíme, do sklovita vyškvaříme a přidáme máslo, cibuli a kořenovou zeleninu. Na tomto základě opečeme připravené maso po celém povrchu. Pak je mírně podlijeme, přidáme koření, kousek citrónové kůry a pečeme za častého obracení do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu se zeleninou a kořením vlijeme do hrnku smetany smíchané s moukou a za stálého kvedlání povaříme. Upravíme chuť citrónem nebo cukrem. Pak omáčku prolisujeme, nebo lépe mixujeme. Maso nakrájené příčně na plátky pokropíme na míse trochou omáčky, ostatní podáme v omáčníku. Pečeni obložíme paštičkami z listového těsta plněnými brusinkovým nebo jeřabinovým kompotem.
Příloha: jemný knedlík

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka