Srnčí plec podle paní nadlesní - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg srnčí plece (bez kostí), 10 dkg kořenové zeleniny (karotka, celer, petržel), 10 dkg libové slaniny, 15 dkg smetany 33%, 2 lžíce hladké mouky, 2 dl zelí, směs Hubert na zvěřinu (divoké koření), brusinkový kompot, 2 dkg másla, citrón na ozdobu, malina
Srnčí plec odkostíme a protáhneme proužky slaniny. Zbývající slaninu nakrájíme na kostky. Vhodíme do kastrolu, přidáme máslo, nakrájenou zeleninu, cibuli a zlehka osmahneme. Přidáme koření a zastříkneme bílým vínem. Vložíme opracovanou plec, osolíme a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka. Změklé maso vyjmeme, základ zahustíme moukou, osmahneme. Přidáme malou část citrónové kůry. Zalijeme smetanou a důkladně provaříme. Omáčku přecedíme a prolisujeme. Na talíř klademe řezy masa, přelijeme omáčkou a zdobíme řezem oloupaného citrónu, brusinkami a malinami.
Příloha: domácí houskový knedlík

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka