Bavorský masový kotlík - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg předního hovězího bez kosti, 25 dkg jehněčího masa - ramínka bez kosti, 2  cibule, 50 dkg brambor, 30 dkg celeru, 30 dkg mrkve, 2  petržele, 1 silný pórek, sůl, mletý pepř, 1/2 l zeleninového vývaru, zelená petrželka, pažitka
Hovězí a jehněčí maso nakrájíme na kostičky, cibuli hrubě nasekáme, brambory, mrkev, petržel a celer nakrájíme na asi 1/2 cm silné plátky, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na kousky o síle prstu včetně zelené natě. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, vložíme maso, za stálého míchání na prudším ohni po všech stranách dohněda opečeme a vyjmeme. Vložíme cibuli, zpěníme, přidáme brambory, opečeme a vyjmeme z hrnce. Nakonec opečeme zeleninu a vyjmeme. Do hrnce postupně vkládáme vrstvu zeleniny, brambor a masa, každou vrstvu osolíme a opepříme, nakonec položíme vrstvu brambor. Po stranách přilijeme vývar, přivedeme k varu, přikryjeme a dusíme 1.5 hodiny, až je maso měkké. Dušenou masovou směs upravíme na talíře a sypeme sekanou petrželkou a pažitkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka