Bzenecká hovězí paprička - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1 kg předního hovězího bez kostí, 2 větší cibule, 10 dkg vepřového sádla, 15 dkg čerstvých paprik, 15 dkg rajčatové šťávy, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce mleté papriky, 10 kuliček nového koření, 5  bobkových listů, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 l smetany, vegeta nebo glutasol, 5  feferonek, sůl, vepřové sádlo na opečení
Hovězí maso nakrájíme na širší nudličky a na sádle zprudka opečeme. Přidáme mletou papriku a osmahneme spolu s jemně nakrájenou cibulí a rajským protlakem nebo kečupem. Podlijeme vodou, přidáme koření, feferonky, osolíme a dusíme doměkka. Před závěrem dušení přidáme nakrájená rajčata a papriky. Smetanu rozšleháme s moukou, zalijeme a chvilku povaříme. Dochutíme vegetou a podáváme s krupicovými nebo máslovými noky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka