Guláš jugoslávský - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg hovězího masa (skopové, vepřové), 1  cibule, 1/2 kg rajčat, 1 kg fazolových lusků, sůl, mletá paprika, 2 lžíce tuku
Maso - ať skopové nebo hovězí či vepřové nebo rozmanitou směs nakrájíme na kostky a vložíme na omastek se zpěněnou cibulí, osolíme, opaprikujeme a místo vodou podléváme šťávou z rajských jablek, kterých musí být tolik jako masa. Později přidáme ještě na šikmo krájené fazolové lusky zelené, předem zbavené vláken, a vše společně dodusíme do měkka. Nezaprašujeme ani necedíme a podáváme se vší zeleninou k bramborům nebo chlebu.
Sestava velmi účelná, která dodá masem hodnotné bílkoviny, zeleninou látky ochranné a zasytí příkrmem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka