Guláš kotlíkový maďarský - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg skopové kýty, 2  cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce mleté papriky, 3 lžíce vepřového sádla, 1  bobkový list, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře, sůl, vývar (z masoxu)
Očištěné maso nakrájíme na větší kostky, cibuli najemno zpěníme na sádle dozlatova. Stáhneme z ohně, přidáme papriku a veškeré koření. Vložíme maso, vrátíme zpět na oheň, zprudka orestujeme a za stálého podlévání vývarem dusíme doměkka. Servírujeme v zahřívaném kotlíku se světlým chlebem.
Chuť guláše můžeme zvýraznit, přidáme-li před jeho dohotovením na nudličky nakrájenou zelenou papriku, rajčata nakrájená na kousky a rozkrájené brambory. Podáváme už bez přílohy.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka