Guláš pro vévodu - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg cibule, 5 dkg slaniny, 1/2 kg zadního hovězího, bujón (masox), bobkový list, tymián, 2 zrnka nového koření, mletý pepř, sůl, 1 dl bílého vína, 2 dl kysané smetany
Drobně pokrájíme cibuli a osmahneme ji na slanině, přidáme na kostky pokrájené hovězí maso, znovu osmahneme, vše zalijeme chladným vývarem z masoxu, okořeníme bobkovým listem, na špičku nože tymiánu, nové koření a pepř. Osolíme a necháme dusit. Chvíli před dodušením masa přilijeme bílé víno a kyselou smetanu. Vše ještě chvíli dusíme, načež měkké maso vyjmeme a omáčku na něj zpět propasírujeme. Vše zjemníme máslem.
Příloha: knedlík

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka