Guláš s kysanou smetanou - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 lžíce vepřového sádla, 60 dkg hovězího masa, 50 dkg cibule, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 2 lžíce mleté papriky, 1 špetka česneku v prášku, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/8 l vývaru, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 lžíce hladké mouky, 3/8 l kysané smetany
Maso na guláš by mělo být trochu prorostlé tukem a šlachami. Jen tehdy je pěkně šťavnaté. Na guláš se hodí kližka nebo přední hovězí. Většinou je to maso cenově přijatelnější. Sádlo rozpalte v kastrolu se silným dnem. Maso nakrájené na větší kousky prudce osmahněte za stálého míchání. Cibuli oloupejte a nakrájejte na hrubo, přidejte k masu a nechte 5 minut osmahnout do světlehněda. Přidejte koření, vývar, ocet a snižte teplotu. Kastrol přiklopte pokličkou, maso duste do měkka, občas zamíchejte. Mouku s trochou smetany rozkvedlejte a zamíchejte do hotové omáčky. Guláš dochuťte, před servírováním polejte hustou smetanou.
Příloha: salát s marinádou z bylinek a bramborové knedlíky nebo fazolové lusky a brambory

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka