Hamburský guláš - recept cpt. Cooka
4 porce:  3/4 kg zadního hovězího, 1 větší cibule, 1 lžíce vepřového sádla, 1 stroužek česneku,  špetka majoránky,  špetka tlučeného kmínu,  špetka tymiánu, 1/2 lžičky strouhané citrónové kůry, 1 lžička sardelové pasty, 1 lžíce kaparů (možno vynechat), 1/8 l červeného vína, 1/8 l smetany, 1 lžička hladké mouky
Slaninu drobně nakrájíme a vyškvaříme do sklovita. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a maso nakrájené na kostky na tomto základě po všech stranách opečeme. Pak je mírně osolíme, přidáme nahrubo usekaný česnek a ostatní koření a dusíme mírně podlité téměř do měkka. Pak podlijeme vínem a dusíme asi 5 minut. Jakmile maso změkne, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a necháme přejít varem.
Příloha: jemné nočky nebo makaróny

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka