Hovězí guláš s brambory - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg hovězí kližky, 1  cibule, 20 dkg brambor, 2 lžíce vepřového sádla, 2 stroužky česneku, 1 lžíce mleté papriky, kmín, mletý pepř, zelená petrželka, sůl
Nadrobno nakrájenou cibulku osmažíme dorůžova, přidáme mletou papriku a po krátkém zamíchání i maso. Osmahneme ještě společně ze všech stran a zalijeme malým množstvím vody. Okořeníme kmínem, pepřem a česnekem rozetřeným se solí. Podléváme vždy, když se šťáva odděluje od tuku. Když maso měkne, přidáme brambory nakrájené na půlměsíčky a guláš více podlijeme. Nezahušťujeme. Podáváme s bílým pečivem v misce nebo na polévkovém talíři bohatě posypané petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka