Bramboračka jarní - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg nových brambor, 10 dkg kořenové zeleniny, 1 lžíce tuku, 1/2 l mléka, sůl, 1 l vody, bylinková směs, květák, kedlubna, zelený hrášek apod.
Nové brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě. Současně si vedle na tuku připravíme zeleninu: nejprve očistěnou zeleninu nakrájíme na kostičky a na tuku udusíme. Vodu z brambor si slejeme zvlášť do hrnečku, uvařené brambory rozmícháme dohladka, hladkou kaši z brambor ředíme zcezenou vodou z brambor a horkým mlékem. Pak přidáme připravenou zeleninu a polévku povaříme. Na polévku přidáme petrželku, můžeme též okořenit a obohatit rozsekanými jarními bylinkami, z nichž nejvhodnější jsou lístky mladých kopřiv, pampelišek, jahod apod.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka