Hovězí ragú na houbách - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg zadního hovězího, vepřové sádlo, sůl, vývar z kostí, 15 dkg hřibů nebo žampiónů, 3 kostky kostkového cukru, 1 dl červeného vína
K přípravě hovězího ragú se nejlépe hodí pruh masa, který je přirostlý k podélné straně svíčkové. Očištěné a na kousky rozkrájené maso dusíme na sádle pod pokličkou. Je-li třeba, podléváme ho občas vývarem z kostí. Když je maso poloměkké, přidáme k němu na plátky nakrájené hřiby nebo žampióny a dusíme dále, až maso úplně změklé. Kostky půleného cukru zalejeme červeným vínem, smícháme s omáčkou z masa, necháme ještě jednou přejít var a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka